Nöjen

Uteliv

I Karlstad finns många dansställen för den som tycker om att ta en svängom på dansgolvet. Sandgrund har alltid varit ett populärt ställe att dansa på. Sandgrund ligger mycket vackert på en udde i Klarälven. Till Sandgrund hör även en mycket vacker park. Sandgrund ligger mycket centralt i Karlstad.

På sommaren har många restauranger uteservering. Det är mycket trevligt att sitta ute på Karlstads gågator och få sig en bit mat en varm sommarkväll.

Golf

Många människor är mycket intresserade av att spela golf. Karlstad har några mycket fina golfbanor och några av Karlstads hotell ligger mycket nära golfbanorna. Om man är intresserad av golf, kan det vara av intresse att veta vilka hotell som har bäst geografiska läge då man tänker sig spendera semestern på golfbanan.

Båtbussarna

Som namnet säger så är båtbussarna i Karlstad just en båt som fungerar som buss. Karlstad är omgivet av vatten. Genom staden rinner Klarälven och Karlstad ligger vid Vänern. Det är då lika naturligt att ta båten mellan stadsdelarna som att ta bussen. Man kan hoppa på en ”Solabåt” inne i centrum och välja mellan att resa runt i Karlstad eller åka till Hammarö, som ligger strax utanför Karlstad. Man kan även välja att åka en bit uppströms Klarälven. Det finns ett stort antal ”hållplatser”(bryggor) i Karlstad och bussen trafikerar staden med samma system av tidtabeller som de vanliga bussarna.

Shopping

Naturligtvis kan Karlstad, liksom andra större städer, erbjuda fina möjligheter till shopping. I Karlstad finns ett antal stora shoppingcentra. Inne i centrala Karlstad finns flera gallerior och en bit utanför staden ligger Bergviks shoppingcentra. Det är mycket enkelt att ta sig ut till Bergvik från centrala Karlstad. Bussarna går ofta dit.

Badplatser

Om man besöker Mariebergsskogen en varm sommardag, kan man varva promenaden i parken med att ta ett dopp i Vänern. Mariebergsskogen ligger direkt i anslutning till Vänern och har en mycket fin badplats i söderläge med omklädningsrum och toaletter. Det är verkligen fantastiskt att kunna hitta en så fin badplats så centralt i Karlstad.

Om man har möjlighet att ta sig en liten bit utanför Karlstad finns en mycket fin badplats vid Skutberget. Skutberget är beläget en halv mil väster om Karlstad. Här bjuds besökaren på fina sandstränder och också härliga klippstränder. Vid Skutberget finns en campingplats av högsta klass.