Sundstabadet

För de som vill bada och simma inomhus finns två möjligheter i Karlstad. Antingen åker man till Vålbergs sim- och sporthall eller så väljer man det nya och större Sundstabadet. Det sistnämnda badet ligger mycket centralt och erbjuder badmöjligheter för alla i familjen. Oavsett om man helst söker lugn och ro i bubbelbadet eller om hellre söker adrenalin i vattenrutschbanorna så kommer man därför att trivas.

Simning

De som vill träna simning kan göra det i tre bassänger. Det är däremot inte alltid som alla dessa tre är öppna för frisim då ett flertal gruppaktiviteter och träningspass är inbokade på banorna. Enklast är att se på hemsidan gällande vilka dagar de olika banorna är bokade. Exempel på kurser och gruppträningar som anordnas är gymstick, sommarsimskola, babysim och Aqua Power.

Relax

Sundstabadet har ett spa som verkligen gör skäl för sig sitt namn. En perfekt plats att besöka för att verkligen slappna av under några timmar. Detta i lite mer ovanliga bastuvarianter. Bland annat finns aufgussbastu. Det innebär att man inte bara häller vatten på aggregatet utan i detta fall är vattnet även blandat med eteriska oljor vilket skapar härliga dofter i bastun. Det är just dessa dofter som är bastuns specialitet då man generellt inte har så varmt.

Ett annat ovanligt inslag är hamamrummet. Här finns en mycket stor marmorsten som har värmts upp till drygt 40 grader. Denna sprider värmen men självklart blir det inte lika varmt som i en vanlig bastu. Andra avslappnande aktiviteter som går att välja på är ångbastu, ljusterapi och vedbastu.

Upplevelsebadet

Det är hit de flesta barnen snabbt tar sig när de kommer till badhuset. Med rutschbanor, vattenfall och forsar är det lätt att ha roligt i flera timmar. För de allra minsta finns även barnpooler med mycket grunt vatten. Här kommer barnen även känna igen flera figurer på kaklet som exempelvis Alfons Åberg.

Gym

I badhuset driver företaget Actic ett mycket modernt och snyggt gym. Utöver ett gym med stort utbud av maskiner och vikter anordnar Actic olika slags gruppträningar som exempelvis gympa och spinning.